dit gedicht is van een heel goede vriend van mij Jack.
hij vind dat hij niet dichten kan..
mij is een andere mening aangedaan..
wie weet een toekomstige freak..??
dit mag ik met toestemming van hem..met jullie delen.
veel leesplezier..
************************************************************
..FLIP..
Ik had een hond hij heete flip,
dat was een rare snuiter
Je kon wel zeggen en gek geval,
een echte flierefluiter
Zijn oren hingen op de grond,
zijn neus had grote gaten
En als ik met hem buiten ging,
hoorde je idereen er over praten
Hij had een mooie bruine vacht,
en ook wat zwarte vlekken
En ja op zijn oor ja het is heus waar,
daar zaten rare plekken
Maar verder was het best een schat,
hij was enkel een beetje gek
Oja en dat vergat ik een wratje in zijn nek.
Kwam ik laat thuis dan begroete hij me,
als of ik jaren was weg geweest..
Dan gaf ik hem een koekje,
dat was voor hem dan feest
Ik pakte dan zijn riem,
en nam hem mee naar buiten
Dan werd hij ozo vreselijk blij,
en beet speels in mijn kuiten.
Na wat te hebben gelopen,
was ik toch echt wel moe
Maar hij wou verder spelen,
wou echt niet naar huis toe.
Dan liep hij maar te zeuren,
en keek me intens aan..
Zo van naar huis weer toe?
ik heb nog niets gedaan.
Eindelijk dan weer thuis,
mijn jas maar uitgedaan
En dan op kousevoeten ,
maar naar mijn bed gegaan
Maar hee dat was niet eerlijk,
flip had mijn bed ingepikt
En hoe ik dan ook zij verdwijn,
mijn hand steeds maar gelikt
Zijn kop dan op het kussen,
keek hij me treurig aan
Alsof hij mij wou zeggen ,
waarom moet ik nu gaan
Ik was alleen de hele dag,
heb op het huis gepast.
Op alle mooie spullen,
ook die van in de kast.
Want daar lag ook mijn eten ,
daar komt echt niemand aan
Want als ze dat proberen ,
dan is`t met hun gedaan.
Nu moest ik eerlijk zeggen,
dat is ook echt wel waar.
Want hoe laat ik ook thuis kwam,
flip was altijd daar.
Ik ben toen maar gaan slapen,
met flip naast mij in bed.
Ik zal het hem niet zeggen ,
maar toch had ik wel pret!