Niemand weet wanneer
maar eens zijn er geen Wadden meer.
De zeehond heeft zijn best gedaan
maar zonder Wadden kan de zeehond niet bestaan.
Maar zolang het nog kan
moet er iemand komen met een plan.
Gebruik bijvoorbeeld minder water
en denk meer aan de tijd van later.
Mensen lozen afval, is dat nou normaal?
zo wordt de natuur toch nooit schoon!
Het afval komt in de vis
en omdat de vis het voedsel van de zeehond is
gaat de zeehond dood!
En als we zo doorgaan gebeurt dat met alles
op het land, in de lucht, in de zee en in de sloot!