Lieve Sinterklaas,
schenk mij wat meer salaris.
Ik werk hard voor mijn baas,
werk, tot het meer dan klaar is.
Ik doe supergoed mijn best,
werk veel harder dan de rest.
Stuur maar gerust een zwarte Piet,
zodat die 't met eigen ogen ziet.
Kortom: ik ben bijzonder ambitieus,
steek ook in collega's zaken mijn neus.
Verdiep me geíntresseerd in hun belangen,
zodat ik ze eraan kan hangen.
Dus, roept u hard: "Ga zo door",
betaal er dan wat extra's voor.
Collega's noemen me al een slijmtrien,
dus graag wat meer dan een eurootje of tien.
p.s. Mocht uw zwarte Piet dit alles willen controleren,
dan zou ik een berichtje vooraf wel waarderen.
Dit vind ik wel zo net.
Ben ik niet op mijn werkplek, zoek dan in personeelsrestaurant, rokershok, of op het toilet.
De groeten,