Verliefd IV
De zon gaat onder, de hemel is verlicht met de mooiste kleuren.
Rood, paars, oranje en geel gaan langzaam in elkaar op.
De hemel is helder er zijn geen wolken te bekennen.
Ik zie je zitten, je zit tegenover me op een teras.
Je hebt een lente bier voor je staan.
Bij ons is een grote groep.
We lachen, het is gezellig, we zijn een warme groep.
De bomen dansen rustig mee met een zacht lente briesje.
Bloesem dwarrelt neer.
We zien mensen langs het terras lopen.
Er lopen paartjes hand in hand voorbij.
Ik zie jou zitten, je praat met een meisje naast je.
Je ogen dwalen af en toe af en dan kijk je mij aan.
Ik droom over je terwijl ik rustig in een zachte stoel zit.
Ik zie je in een hemelbed liggen, met een muskietennet over
het bed heen.
Ik zie je bovenlichaam, je woelt tussen de dunne lakens.
De deuren naar het balkon staan open.
De gordijnen bewegen door de wind.
De kamer is verlicht door een paar kaarsen die her en der
door de kamer staan verspreid.
Je merkt me op, je zit in bed en kijkt me aan met een zwoele
blik.
Ik heb een handdoek om m’n middel.
Ik laat m’n handdoek zakken.
Ik schuif het net opzij en kom naast jou liggen.
Zonder iets te zeggen, kijk ik je aan.
Zacht, teder maar oh zo vurig raken onze lippen elkaar.
Je ogen zijn diep, ik verdrink erin.
In je pupillen zie ik je ziel, iets wat niet te beschrijven
is maar wat zo mooi is.
Ik omarm je en streel je over je rug, ik voel je rugspieren samenspannen.
Je gaat met je handen door m’n haren.
We kussen elkaar hevig.
Ik wil je nooit meer loslaten, ik wil met jou een zijn.
Wij, word ik.
Nooit voelde ik me zo gelukkig
Ineens valt er regen.
Het regent in de kamer.
M’n droom loopt uit, als een waterverf schilderij waar
water overheen valt.
Je gezicht loopt uit.
Daar zit ik ineens weer in m’n tuinstoel.
Je kijkt me aan.
En vraagt of er iets is.
“Nee hoor” antwoorden ik, “Ik zat alleen maar wat te dromen”
“Ik ben benieuwd over wie jij zit te dromen” zeg je tegen me.
Ik zou het je zo graag zeggen.
Alleen ik durf niet.
Ik kijk je aan en tover een lach op m’n gezicht.