Iets na vijven elke morgen
komt beweging in het hok
zacht getrippel, goed verborgen
schuiven ze van stok naar stok
Alle snavels op een rij?
het is al wel een volle schuur
daar komt de regelkip erbij
en begint het Kippenuur
Kippen, roept de regelaar
het is weer Kippendag vandaag
eindelijk weer bij elkaar
voor de Grote Kippenvraag
De kippen kijken elkaar aan
ze kijken niet erg blij
de grote vraag van hun bestaan:
Wat was er eerder, Kip of Ei?
Tsja, de vraag is heel berucht
en elke kip zwijgt zuur
totdat de regelkip maar zucht
Nou.... tot het volgend Kippenuur!