Een kind zo eenzaam zo alleen
Met nog een toekomst voor zich
Leefde door de oorlog heen
Wachtend op vrede, of wat dan ook
Een kind dat niet weet waar z'n ouders zijn
Zouden ze nog in leven zijn, of niet
Het doet hem allemaal zo'n pijn
Een kind dat hoopt dat hij z'n ouders nog een keer ziet
Hij probeert te lachen door zijn tranen
Hij heeft zoveel verdriet, net zoals veel anderen
Samen met hen kijkt hij naar de zwanen
Ze hebben niets anders te doen dan wachten
Ze willen naar school, ze willen leren
Ze weten al wat ze later willen worden
Maar ze kunnen zich niet verweren
Tegen het verdriet dat voor altijd aan ze zal knagen