Moegestreden
soms ben ik moe gestreden
om hem te troosten in zijn verdriet
oorlogvoerend met zijn verleden
het licht van morgen ziet hij niet
hij maakt van gister een vandaag
en van verleden week het volgend jaar
zo gaat het rouwproces enorm traag
wat kan ik voor hem doen, wist ik het maar
alles in mij wil troosten
in zijn vreselijk gemis
die wie zaait, zal ook oogsten
ze zeggen alleen niet in welk seizoen het is
nachtenlang ligt hij te wenen
voor zijn zonden en verdriet
dan is alle relativatie verdwenen
en kent hij zichzelf zelfs niet
nooit gedacht wat missen kon zijn
en wat een scheiding met je doet
want ook al deel ik met hem de pijn
je doet het nooit helemaal goed
een vrouw is te vervangen
maar een pappa niet
ze houdt hem nu gevangen
en wilt dat hij zijn zonden ziet
er is reden voor haat
en intense woede
maar ik hoop dat ze hierbij laat
want het komt haar niet ten goede
misschien is ze al snel moegstreden
en kunnen we gerust door
maar dan moet jaloezie worden vermeden
en krijgen de kids een streepje voor
en intussen zal ik steunen
met al mijn energie en kracht
want mijn lief mag op mij leunen
en dat vertel ik hem heel zacht
en als hij dan ligt te wenen
door het missen van de kids
dan mag hij mijn krachten lenen
tot de bui weer over is
want dat is liefde geven
toch zo moegestreden
sussend zeggen dat alles snel weer over is
zodat we opnieuw kunnen beleven
wat het leven werkelijk is...
Zoe