Op die brug over een razende autostrade
stonden als bij wonder uit het niets
op een vrije vervloekte schooldag
twee onschuldige kinderogen
als engeltjes te wuiven naar de dood :
" kom me maar halen ".
In de kerker van negen Jumet huizen
staat van nu af aan
het offeraltaar van het lam
dat van Golgotha, Jeruzalem
naar Sars La Buissière
werd gebracht.
De ogen van moeder Julie en Melissa
fonteinen van bloedende tranen
terwijl vader Russo's eindeloze woordenstromen
witte woede en zinsverbijstering
trachten te bedwingen.
Is er leven op Pluto ?
Kun je dansen op de Maan ?
Nee, hier in België dichtbij Charleroi
vind je de brug waar kinderogen voortaan tonen
aan de wijde wereld die het niet kan geloven
" Ne m'oubliez pas,
n'oubliez jamais."