Kikkerliefde
Er zat een kikker
op een groen lotusblad
die droomde van
een mooie kikkerschat.
Samen kwaken
nachten lang,
of naakt gaan zwemmen,
ook dat kan.
Maar de kikkerdroom
was snel gedaan,
want de blauwe reiger
kwam eraan.
Vlug sprong de kikker
in de donkere sloot,
want reigers eten graag
kwakers klein en groot.
Pas toen 't gevaar
weer was geweken,
heeft de groene kikker
eens goed rondgekeken.
En in het schijnsel
van de volle maan,
kwam kikkerliefje
van de overkant vandaan.
Ze zwommen schoolslag
tot vlak bij elkaar:
wat is kikkerliefde
toch wonderbaar!
Samen hebben ze aan elkaar
hun kikkerhartje verpand
in het wondermooie,
drassige kikkerland.
17/11/2003