Sommige mensen gaan verhuizen,
omdat ze het willen
In een mooi nieuw huis,
waar ze misschien al heel lang van gedroomd hadden
Maar er zijn ook mensen,
die gaan verhuizen
omdat ze moeten
WAAROM???
Omdat de gemeente er huizen bouwen wil,
of kantoren of een weg wil leggen
Die mensen worden dus gedwongen
En willen heel niet verhuizen,
en zijn dus hartstikke boos
Maar ook moeten mensen verhuizen,
voor hun eigen veiligheid
Want mensen bedreigen hen met de dood,
door oorlog of geweld
Ja, mensen verhuizen heus niet altijd
omdat ze het leuk vinden
Ja dat doen ze niet altijd,
echt niet
(Meissie ik denk aan je,
hoop dat je snel je plekje gevonden hebt)