Dag kindje, kijkend uit het raam
Wat zie je daar?
Mag ik je vragen,
Wat is je naam?
Ik ben nieuwsgierig
Je poppenhandjes
Je oogjes sprankelend
Als dat van goud
Elk een wonder
Vingertje klein
Je bent zo bijzonder
In het licht van de dag
Ik wil je hartje voelen kloppen
Ik wil je hoofdje o, zo klein
Zien bewegen in de maneschijn
Ik dacht dat je van mij kon zijn
Maar nu weet ik dat je ligt
Daar koud te zijn
In mijn bed, ik ben je moeder
Maar je blijkt geen baby’tje te zijn
O, ik droomde dat je leefde
Dat ik je voeden mocht
O, ik droomde dat je echt was
En niet mijn oude lappenpop