Eelt
Daar waar anders de pijn zit,
Komt nu stilaan een harde plek eelt
Niet ongevoelig,
Maar toch harder om door te komen
Minder gevoelig, minder fijn
Maar toch zeker nog niet zonder pijn
Stukje voor stukje, steen voor steen
Bouw ik stilaan een hoge muur
Ik vergeet soms dat andere mensen
Het liever anders zouden wensen
Misschien beter zo
Dan een leven vol van verdriet
Elke dag is weer een dag
De ene moeilijk, de andere met een lach
Sommige met een traan
Zo met dat verdriet begaan
Wat voor mij ooit zo simpel leek
Blijkt nu een zware taak
Recht in de spiegel in die ogen zien
Naar de man die ik zo dikwijls haat
Dirk