Deze Keer
Een gezond kindje was alles wat ik vroeg
Maar er was iets dat mijn geluk wegjoeg
God heeft mij mijn liefste wens ontnomen
Mijn kindje is niet op deze wereld gekomen
God heeft mij ook veel steun gegeven
Vandaar dat ik hem heb vergeven
Maar dit had ik toch niet verdiend?
God was ik maar heldenziend
Dan had ik het geweten
Want nu kan ik het nooit meer vergeten
Ik probeer het nu nog een keer
Ja ik ben zwanger, alweer
Hopelijk krijg ik nu wel mijn wolkje geluk
Want mijn ziel was helemaal stuk
Mijn hart was in duizend stukken gesprongen
Nadat ik werd gedwongen
Om jou te laten gaan
Maar nu kan ik weer een beetje op mijn benen staan
Elke dag hoop ik, steeds een beetje meer
Dat ik een gezond krijg, deze keer
Ik hoop het niet alleen, er zijn er veel meer
Die met mij mee hopen, deze keer
Leerlingen uit mijn klassen
Die mij met cadeaus verrassen
Collega’s op mijn werk
Waar ik het steeds aan merk
De leerlingen, mijn collega’s en natuurlijk mijn vrienden,
die met mij meeleven
En met mij mee hopen
Dat mij mijn geluk word gegeven.
(Dit gedicht gaat niet over mij maar over mijn juffrouw van engels op school. Ik heb dit gedicht voor haar geschreven nu ze voor de 2de keer met zwangerschapsverlof gaat. Dit is mijn manier om haar veel sterkte te wensen)