Kinderen
Jouw kinderen zijn de jouwe niet.
Voor degene die ziet
Dat ze zijn: de dochters en zonen
Door verlangen in dit leven gekomen
Om te leren, totdat door ervaringen gesterkt
deze levenstaak is uitgewerkt.
Jij mag hen jouw liefde geven en geborgenheid
En hen doen opgroeien tot een individualiteit.
Maar waak ervoor dat jouw genetisch gedachtengoed
Niet wordt geprojecteerd in hun persoonlijk gemoed.
Jij mag hun lichaam huisvesten, goed verzorgen,
Begeleiden, een warm en veilig onderkomen bezorgen.
Maar hun ziel, die vertoeft in het huis van hun toekomstplan
Ouderschap is: liefdevol kinderen hebben in bruikleen hiervan..
liberty