Zwijgend open ik een boek uit de lade
kiekjes tonen mannen die in het zweet baden
Kinderen vermoorden hun broeders en neven
foto's brengen dit verhaal weer tot leven
telkens dat kind
een koude wind
Het onrecht is niet weg te denken
het leven dat ze zo dit kind schenken
als eeuwige onzekere eenzaat
Haar ogen dichtgeknepen voor de haat
telkens dat kind
een koude wind
Plaatjes openen vele poorten
bommen in alle maten en soorten
Wanhoop drijft hen tot verderf of de dood
beslissingen zwaarder dan lood
telkens dat kind
een koude wind
Geen antwoord op al hun prangende vragen
waarom ze hun leven toch wagen
Waarom ze eigenlijk lijden
Illusies brengen hen door deze tijden