Een lichtstraal
snijdt
een diepe wonde
in de donkere
kamer
twee
bijna vastgeroeste
luiken
proberen zich
te openen
voor een nieuwe dag
heel traag
plooit
de waaier
open
het deken
ligt als
een theemuts
over een
hete theepot
heen
klamme handen
trekken
een omgevallen stoel
terug recht
en de week
zet zich
met grote sleur
in.