Lieve Edwin
Ik lig op bed en kijk na het kaarsje met een vlammetje,
Was jij maar bij me dan had ik het net zo warm als dat vlammetje.
Was ik maar dat vlammetje bij jou op je kamer,
dan stak je me aan en kon ik na je kijken.
Je blies me dan uit,en kon ik over je dromen.
Was ik maar dat vlammetje,
je kwam dan dicht bij me om me aan te steken,
en je mond kwam dicht bij me om me uit te blazen.
was ik maar dat vlammetje,
want s'avonds als jij lag te dromen,
kon ik zien wat je dacht.
Misschien was het een mooie gedachten,
maar misschien ook niet.
Maar altijd zal ik na je kijken, over je dromen en er voor je zijn,
net zo als dat vlammetje bij mij op de kamer.
Maar nu blaas ik het vlammetje uit en ga slapen,
en net als het vlammetje zachtjes over je dromen.
En morgen kan ik weer na je kijken net als het vlammetje