zestien jaar, bijna zeventien
een heerlijke leeftijd.
Een leeftijd waarop je
nog alles moet ontdekken,
waarbij je met vanalles experimenteert,
je eerste sigaret, je eerste pint.
Je begint de wereld te verkennen
je hebt een vriend,
iemand waarop je kan bouwen.
je begint te dromen over later,
over hoe het zal zijn,
en plots,
plots worden al die dromen
weggerukt, in één klap.
Joke,
waarom ben je toch van ons heengegaan.
Je was nog zo jong,
amper zestien.
Het leven had je nog zoveel
te bieden.
Ik hoop dat je gelukkig bent,
waar je ook verblijft
en weet,
dat je altijd
in ons hart blijft voortbestaan.