Mijn Ziek Verhaal!
Ik stond op
Mijn hoofd draaide als een tol
Ik riep 'Stop!' én
mijn maag zat veel te vol...
Mijn keel leek aan flarden gesneden...
Waarom was het nu weer dat mijn lichaamsdelen raar deden?
Ik voelde me een cakemix...
Maar ik moest naar school,
'k Had een zware toets Grieks.
Op school aangekomen
leerde ik nog wat
ik moest me voor de toets klaarstomen
maar ik voelde me net een logge pad!
Het vragenblad gekregen
Wat stond daar nu weer?
Wat kwam ik nu weer tegen
Ik snapte echt niets meer!
Wat moest de verleden tijd voorstellen?
Hoe zat de toekomstige ineen?
Ik voelde zenuwen zwellen...
Mijn verstand werd zwaar als steen...
De ene helft niet ingevuld
de andere volgezeverd
Ik heb maar wat geluld
en een toets met verkracht Grieks afgeleverd.
Na het eerste uur
voelde ik me oh zo moe
Mijn haar stond overstuur (*Vette Knipoog!*)
Waar moest het met mijn lijf naartoe?
Dan maar naar de directeur gestrompeld
Wat zielig gemompeld...
Voor ik het wist zat ik op mijn fiets richting huis...
Nog geen zeven minuten later was ik thuis!
Mijn pyjama aangedaan,
mijn bed ingedoken
Ik had geen zin meer om nog recht te staan
maar deed wel de centrale verwarming mijn kamertje warm stoken!
Twee uur later werd ik wakker gebeld...
Ah dag dokter!
Na tien minuten later was hij weer weg en mét een bom geld...
Diagnose: Keel ontstoken en maandstonden!
Morgen weer naar school.
Zakken pillen moet ik slikken...
en van de siroop zal ik zeker verdikken...
Nu zit ik hier, zielig na het vreten van een koek...
Ach, misschien slaap ik nog wat en krijg ik vanavond bezoek!
29-11-2004