Er wordt zoveel heisa gemaakt over die taalgrens
Van een jaren oude verdeelde stammen wens
Met zijn Belgische Vlaamse of Waalse tendens
Dat het koningshuis nu eerder lijkt op een trens
Een lus eens door deze beiden stammen bemand
Die zich aan zijn staatsgrens volledig heeft verbrand
Met menig vreemdeling hier bij ons aangestrand
Als Europese annexatie ingepland
Na al die jaren van zoveel ruzie en twist
Weet ik toch wat ik in Belgiƫ het meeste mist
En lijkt dit klein probleem voor mij een grote list
Waarbij een derde hond de twee anderen kist
Wij zijn nu taalkundig reeds jaren lang getrouwd
Hebben samen over ons verleden gerouwd
En tot op heden alles samen opgebouwd
Dus de spons er over en noem het maar verstouwd