Als een deur van de bus
zacht sissend opengaat
midden in de nacht
op de grens tussen
Irak en Iran
identiteit gevangen
op de grens van huid
en ondergoed
van moederland en vaderland
de vrieskou van een woestijn-
nacht en sterrenlicht
de morgen mogelijk maakt