zwart als de nacht
vrij als een vogel
trots als een pauw
en zo sterk als een beer
lange golvende manen
wilde gitzwarte ogen
zijn zwarte vacht glanzend
als een golvenloos meer
souplesse van de golven
die omslaan in de branding
energie van vlammen
van een onblusbaar vuur
bij hem ontbreekt de tijd
is er geen verlee of toekomst
dag is nacht, een jaar een dag
een etmaal als een uur