Sneeuwpret !!!
Er ligt een mooie witte sneeuwdeken,
Mijn zoon is haast aan het smeken.
Mama, mama mag ik spelen buiten,
Sneeuwballen gooien tegen de ruiten.
Lekker rollen door de sneeuw,
Want er ligt zo lekker veel.
Sneeuwpop maken met z`n allen,
Gevecht houden met sneeuwballen.
Van de hoge berg af Sleeën,
Samen met jou, met z`n tweeën.
Of gaan glijden over straat,
Terwijl jij me trekken gaat.
Ja mijn schat,
Tuurlijk mag dat.
Sjaal om, muts op, wanten aan,
Dan kun je lekker naar buiten gaan.
Even later als ik hem roep,
Staat de sneeuwpop op de stoep.
Is hij met het sleeën klaar,
En lekker rozig en helemaal gaar.
Komt door het bibberen niet uit zijn zinnen,
En gaan we lekker naar binnen.
We drinken samen een kopje thee,
En kijken naar buiten heel tevree.
Hij sluit zijn ogen, hij is moe,
Ik dek hem nog een beetje toe.
Daar ligt hij, weer een beetje te bekomen,
En ligt heel lief weg te dromen.
Veel liefs