iedere avond keer op keer
komt Klaas Vaak steeds maar weer
dan strooit hij fijn korrelzand
in alle oogjes van de kindertjes
van ons land
de kindertjes worden van dat zand
heel erg moe
en willen dan heel graag naar hun
bedjes toe
de kindertjes blijven dan steeds in
hun oogjes maar wrijven
en ze kunnen dan niet langer meer
opblijven
de kindertjes blijven steeds maar
gapen en gapen
daarom strooit Klaas Vaak fijn korrelzand
omdat alle kindertjes dan heerlijk
's avonds kunnen slapen