De kat, onze lieve schat
Haar pootjes zijn nat
Ik kijk om en om
Zie de vissenkom
Er is iets mis
Ik zie geen vis
Weet zeker dat hij er daarnet nog was
Bij de kom ligt wel een grote plas
Ik weet niet wat het is
Maar wie steelt er nu een vis
Ga hem zoeken
In alle hoeken
Roep ook mijn vrinden
Om hem te vinden
Of weten jullie waar hij is?
~~~