Achttien jaar
Achttien jaar
het lijkt zo gewoon
maar wij hebben plots
een volwassen zoon
Als baby was je
erg aanwezig
je hield je vader
met schreeuwen bezig
We zien je nog op
je snelle beentjes gaan
in gestrekte draf
vloog je op ons aan
Op de wc. ging
je keurig en net;
had volle bewondering
voor je eigen ‘kroket’
Geen besje was veilig
voor jouw lekkere trek
onze bezorgdheid
vond je maar gek
Een hutje bouwen
onder de A zeven
en de politie kwam
ons een standje geven
Schaatsen rijden
onder een bruggetje door
vergeten te bukken;
dat lukte niet hoor
Basisschool klaar
en toen verder leren
maar HAVO is best
lastig te verteren
Voor het eerst verliefd
op een leuke meid
maar na een paar maanden
was je haar weer kwijt
Op vakantie gaan
zonder wat geld
doet onze zorg om jou
wel heel veel geweld
Gestopt met school:
het deed je geen goed
misschien geeft de
politieopleiding weer moed
Achttien jaar,
het lijkt zo gewoon
maar wij zijn zo trots
op een geweldige zoon
Lieve Nick, van harte gefeliciteerd!