Kinderlijke eenvoud
Kinderen voelen feilloos aan,
wanneer er in de grote mensenwereld iets fout dreigt te gaan.
Slim proberen ze dan met kleine handigheidjes,
aandacht te trekken met leuke aardigheidjes.
Een liedje of een oma versje hoor je dan al vlug,
ook een eigen verzonnen verhaaltje gaat dan niet stug.
Dat zijn de grote schatten waar je zuinig op moet zijn,
daar kan de grote mensen wereld nog veel van leren ook al zijn ze klein.
Van die kinderlijke eenvoud, is menig bevroren hart ontdooid,
vrij komen dan gevoelens, waar menig hoed mooi is mee getooid.
Toch zal het volwassen denken je vaak beletten,
om die pluim nu zelf eens op je hoed te zetten.