Foutje, bedankt!
Pietermanknecht was weer eens abuis
En vergiste zich per ongeluk in het huis
Die Piet klom bij ons op het dak
Met over zijn schouder een grote zak.
Die zak was wel even heel erg zwaar
En daarin schuilde nou net het gevaar.
Hij kon hem zowat niet het dak op sjouwen.
Hij struikelde en kon hem niet meer houwen.
Al de pakjes vielen door de schoorsteen omlaag.
En voor wie ze nou waren, dat was wel een vraag.
Gelukkig had Sint er een naam op geschreven
Zodat ik ze nu gelukkig aan jullie kan geven.
Dus nu even geen pakjes door de schoorsteen
Ik gooi ze gewoon door de brievenbus heen.