De goede oude Sint hoefde niet lang te denken
Hij wist al meteen wat hij Raymond zal schenken
Boeken, strips, poppetjes…daar had hij al genoeg van
Wat was de Goedheiligman dan van plan?
Sint vond dat Eva’s prins op het witte paard
Iets nodig had met heel veel vaart
Die oude rammelende fiets, dat kan echt niet meer
En doet zo langzamerhand ook aan zijn kontje zeer
Wat heeft de Sint dan wel bedacht?
Is het soms een koets, step of paard met zachte vacht?
Sint heeft gehoord wat Raymond laatst tegen Eva zei
Toen Eva ’t hoorde was ze helemaal blij
Kort daarna sloeg die blijheid al om
Want Raymond hield zich er niet aan, dat was heel dom
Sint vindt dat uitstel afstel is
En de goede oude Sint heeft het nooit mis
Raymond’s leven wordt drukker met de dag
Dus begin snel aan je belofte met een lach
Op pakjesavond deelt Sint pakjes uit aan allemaal
Maar het cadeautje voor Raymond is een heel ander verhaal
Houden kan je dit cadeautje niet
Je zult het wel snappen als je het met eigen ogen ziet
Ben je benieuwd waar dit allemaal om gaat?
Kijk dan maar om 7 uur wat er staat op straat
De eerste les zal Sint je schenken
Daarna kun je je er nog even over bedenken
Het is vrijblijvend om te kijken of je het wel echt wil
Een advies van de Sint: neem mee je bril
Als je het leuk vindt hoopt Sint dat je het papiertje snel zult halen
Maar de opvolgende lessen moet je wel zelf betalen
Ik heb dit gedicht gemaakt voor mijn vriend. Hij heeft al tig keer beloofd om aan z'n rijlessen te beginnen, maar stelt 't steeds uit. Dus betaal ik zijn 1e les :)