Inpakken en ruimen
Het wordt alsmaar leger
ze veegt schoon met de veger
toch blijft er nog wat achter
oud zeer, maar 't wordt zachter
Verdriet om wat er niet meer is
tranen om wat ze misschien ziet als gemis
verstopt, heel diep van binnen
ze hoeft niet opnieuw te beginnen
Ze maakt het hele verhaal wel af
liefde en verdriet, dat het haar gaf
toch, elk hoofdstuk heeft wel iets of niets
zelfs blanco bladzijden doen haar iets
Haar tranen van verdriet
een pijn die bijna niemand ziet
ze kiest voor plezier met een lach
dat is wat haar leven kleuren mag
Aarde, zon en water geven haar moed
liefde geven en krijgen voelt goed
met al haar fouten, mag ze er toch zijn
ze zal groter groeien, al blijft ze klein
peetje
***17-10-2001***