Gorinchem is mijn stad
Toen ze het vertelde ‘we gaan waarschijnlijk verhuizen naar Brabant’’
Was het eerste wat ik dacht, wat the f*ck is hier aan de hand?
Het eerste wat mij daarna te binnen schoot was nee…
Het kan me niet meer schelen wat je zegt, ik ga niet mee…
Ik ga niet weg uit de plaats waar ik opgegroeid ben,
Omdat ik daar vertrouwd ben en de halve stad mij kent,
Zelfs 64K! is daar geboren en is dus niks anders gewend.
Dus wij blijven, proberen nog meer onzin te verzinnen en te schrijven.
Dat kunnen wij niet alleen,
Daar hebben we Gorinchem voor nodig en alles eromheen..
En van de pijn van vertrekken valt mijn hart hard uitelkaar als steen,
Ik kan het niet aan en wil dus nergens anders heen
Ik ben er geweest van het Roepmanpad naar de Multatulistraat,
En uiteindelijk de Haarwijk,
Van plek waar ik lol had naar een plaats waar iedereen voor je klaarstaat,
En uiteindelijk de wijk waar ik nog steeds kamp met veel onzin en gezeik.
Maar ondanks dat laatste hou ik van Gorinchem, vind het daar fijn,
Met als belangrijkste reden dat daar al mijn vrienden zijn.
En dat ik daar dan niet kan zijn…daar kan mijn hoofd niet bij,
Maar gelukkig is nog niks honderd procent zeker,
En terwijl ik nog geniet kan ik wel met de angst om te verliezen leven,
En grijp nog zoveel mogelijk van wat de stad mij kan geven
…Gorinchem is de stad waar ik geboren ben en vandaan kom.
Dus weet dat ik sowieso in gedachte elke dag terug kom…;)