Het is weer de tijd van korte en donkere dagen,
waarin kleine lichtjes aan 't duister knagen.
Waarin het kaarsvet van de kaarsen druipt
en iedereen wat dichter tegen elkaar aan kruipt.
Dagen waarin oude vrienden worden opgezocht
en er een cadeau'tje of kaartje wordt gekocht.
Waarin 'n geschreven groet geldt als een simpel gebaar,
waarmee we zeggen willen: We denken aan elkaar.
Overal lijkt alles vrede uit te stralen
in de kleinste huisjes en grootste kathedralen.
De lekkernijen zijn zoet, de muziek is zacht
dit geeft deze dagen hun wonderlijke pracht.
Maar helaas daagt voor velen ook de eenzaamheid
en knaagt aan hen slechts het tikken van de tijd.
Zijn door hun oude vrienden allang weer vergeten
en worden deze dagen met bittere smaak versteten.
Voor hen is een telefoontje, bezoekje of kaart
meer dan duizend lichtjes van kaarsen waard.
Dat licht kunnen we alleen maar door onszelf te geven
door betrokkenheid met hen die in de schaduw leven.
Bewaar daarom 1 postzegel voor een vergeten vriend
en zie hoe snel u dit in dankbaarheid terug verdiend.
Vandaar dat mijn groet ook aan een ieder is gericht
en wens ik dat al jouw duister zal worden verlicht.