Middelburg was koud vandaag,
en in gedachten
neem ik afscheid
Ik hou van de stad en woon er graag
maar weet het is tijd.
Geruststellend zwijgt de Lange Jan
Emma knikt op het Damplein
Ze vertellen me dat ik
altijd terugkomen kan
dat ze altijd een thuishaven zal zijn
De stad spreekt en ik luister
het deelt mijn vreugde en verdriet
Ze vindt mijn beslissing de juiste
tegenspreken doet ze niet
Middelburg was mooi vandaag
‘k heb haar nog nooit
zo lief gehad
Als ik genietend mijn pas vertraag
herinner ik me dat ik ooit
gelukkig was in mijn Zeeuwse stad
©Isaiah