Ik hou niet van je
nieuw huis
je grote ramen
lage vensterbank
je lichte kleuren
het zonlicht veel te schel
geen plek om weg te schuilen
je bent te glad, te hel
Ik hou van je
oud huis
je donkere hoeken
lange gang
je hoog plafond
en zware balken
een plek om weg te schuilen
je hout dat kreunt en kraakt
omdat het leeft
je hebt een hart
je hebt een ziel
je hebt de oorlog meegemaakt