laat maar schaduwen
aangevinkt op mijn ijzellijst
ik zou mij, mij, mij
ondanks bla bla, melagomaan
niet rollen, vloeibaar
over een gezwollen lid
ja ik de gabber, meesterhakker
ben constructivist
korstenbakker, en lawine brokjes
zou heiligheid mij sieren
stijfheid lijkt zelfs niet van dichtbij
op balans
en zou vol geschilderd in roodverliefd
mij niet wilen zien
ik de keizer ken mij,
mischien
in volle glorie en nagativiteit
stabiel vallen is een zeldzaamheid
klifgehangen, kakelmuil, en zaden
ook in in de droogte willen bloeien
in volle lengte, betonwezen
wolkenkrabber
ik ken mij, wil mij
breng me schilfers
en straal mijn zien
met hoe het ooit,
zal zijn