voor een klein meisje ,
ze is nog klein , maar toch lief
ze is nog een kind , maar een echte harte dief.
ze kijkt met oogjes helder en klaar .
en verteld wat ze van " grote mensen vindt "
jongens boeien haar nog niet
maar hou van poppen , knikkers en een springtouw .
ze huild en lacht soms tegelijk .en voelt zich koning te rijk .
ze kent nog geen gevaar behalve één gebaar .
" kom jullie zijn mijn vriendjes "
het is een eerlijk en eenvoudig gebaar
was dit ook maar bij grote mensen waar