Ik kijk
Naar mijn slapende kind
Totale rust en vrede
Die ik dan in mijzelf vind
Jouw lieve gezichtje
In totale rust
Weet ook hoe het ziet
Als jij huilt van verdriet
Vaak heb ik dat al weggesust
Voel van binnen
Zo een intens geluk
Ik hou van jou
Met heel mijn hart en ziel
En even naast je bedje
Is het waar ik kniel
En zeg zachtjes
Voor jou een gebedje
Geef je zachtjes
Op je lieve slapende gezichtje
Een kusje
En zeg heel zachtjes
Slaap jij maar
Mijn lieve kleine jongen
Want ik
Houd over jou de wacht
Fijne dromen
Slaap zacht