Terug in de tijd
(57)
Vertrek
Alle mensen staan aan dek
Hangen over de reling
De kinderen zijn op hun eigen plek
In de kinderkamer-afdeling
Ik ben al groot, tel 12 jaar
Geen eerlijke verdeling
De scheepstoeter blaast vier stoten
Het schip komt langzaam los
En als de scheepstros is binnengehaald
Barst een scheepsmars er op los
Wij brullen naar de kade
Dag omaaa, houdt u goed!
Dag tante Nelly en oom Kees
En dan komt oma's stemmetje
Ons verdrietig tegemoet
Dag Moe, roept ook mijn moeder
Zakdoeken gaan omhoog
En tranen druppen op het dek
We houden het niet droog
Ergens brullen nu wat mensen
Naar mensen aan de ka'
Tot over zes jaren hoor
Doe groeten wel aan grootpapa!
De Willemstad krijgt nu wat vaart
De mensen worden kleiner
We huilen allen onbedaard
En staan nu allen ineen geschaard
Want dat voelt veilig en ook fijner
Jannie
Wordt vervolgd