De begroting valt dit jaar zeer goed mee
Zelfs de brave Sint voelt het aan zijn pree
Want hij moest geen nieuwe sminckdoos kopen
Om Piet in het zwart te laten lopen
Dus kwam hij maar alleen al met zijn boot
Vol goede voornemens al in zijn schoot
Witte baard en een niet illegaals paard
Tot waar zijn Pieten zich hadden vergaard
Vraag mij niet hoe en zeker niet waarom
Maar ze zaten in Europa alom
Die Pieten wachtend op die ene Sint
Die hem of haar de mooiste Piet vind
De winkels, die, nog niet gans uitverkocht
worden zo op een feestdag toch bezocht
Het lijkt wel op oneerlijke concurrentie
In naam van het kind als preferentie