Tijdens de lange reis van Spanje naar dit koude kikkerland,
was ik met mijn Pieten in een heus noodweer beland.
Mijn schimmel heeft wel drie keer in de sloot gelegen,
maar toch hebben mijn Pieten hem er weer uit gekregen.
Het been van Americo werd steeds dikker en dikker,
maar nu komt hij zijn stal weer uit: de luie fl.….!
Hij is weer genezen en hij is nu weer op en top fit,
kijk eens of er ook voor jou iets in de zak zit!
Pakjes heb ik jarenlang samen met mijn Pieten rondgebracht;
ondanks m’n leeftijd wordt dat nòg elk jaar van me verwacht.
De leeftijdsgerelateerde gebreken beginnen nu wel watop te spelen,
maar achter de geraniums zitten, gaat toch ook wel vervelen…
Na al die tegenslagen besloot ik om dit jaar maar over te slaan,
toch kon ik het niet laten om even bij jou langs te gaan.
Dus dit jaar kom ik onverwachts voor je in de xxxxxx-straat;
jij bent vast niet de enige die daar versteld van staat…
Tradities moet je als Sint zijnde zeker niet verbreken;
dat is hem namelijk al veel vaker gebleken.
Voor jou dus weer een leuk gedichtje op deze december-dag.
Enne: pesten is heel gemeen, maar plàgen dat mag!!
Je hebt nogal wat meegemaakt in het afgelopen jaar;
voldoende inspiratie voor ’n gedicht; ’t was zo klaar!
De rem zit altijd naast het koppelings-pedaal,
maar dat was voor xxxx even een onbekend verhaal.
Tijdens de eerste rijles word je dat al geleerd;
toch had je hem tegen je voorganger aan geparkeerd.
Je auto moest het dus ontgelden in een onoplettend moment;
dat is echt een ramp voor xxxxx als je hem een beetje kent!
De Sint heeft, om het bloeden een beetje te stelpen,
besloten om je financieel maar wat te helpen.
Pak maar vast uit; het is een beetje geld,
zodat de schade aan je auto weer kan worden hersteld
De Sint heeft nu wel genoeg over je gezeurd;
het wordt tijd dat je het papier van je pakje scheurt.
Zoals gezegd hou ik er van om wat te plagen,
dat doe je zelf ook graag; je kunt het vast wel verdagen!!