Tochtige wind,
Blaas jij weg met je lach,
Ook ijzige stilte,
Verjaag je gezwind, …
Met je spraakwaterval,
Die alles verwarmt.
Trieste gevoelens,
Waar zijn die nu voor ?,
Een knuf en een zoen,
Zo’n zuivere troost
Van mijn kleine kapoen.
‘s Ochtends, … ?
Dan zoek je een plekje,
Lekker warm aan mijn zij.
Een teder moment,
Om de dag goed te starten.
Kleine parel van goud,
Verdrijft alle smarten.
Deze wereld is fijn,
Zo vol van beloften,
Jij wil hier best zijn,
Jij kan ALLES vandaag
Zo vrij als een vogel,
Doch, steeds klaar met een vraag.
‘K hou van jou kleine parel
zoals van geen ander,
Met jou in de buurt,
Is het leven veel lichter
En het geluk zoveel dichter.
Liefs, mama