Mooi schrijven
We hebben vandaag
weer een nieuwe hoofdletter geleerd.
Ik begrijp het niet zo goed,
maar alles ging verkeerd.
De juf kwam langs en zei:
“Rik,
deze letter is te dun,
en kijk, deze veel te dik.
Hier schrijf je veel te groot,
daar te klein,
en deze hoofdletter
lijkt wel een olifant te zijn!”
Ik voelde rood aan,
maar de juf had nog niet gedaan,
ze bleef heel geduldig bij me staan.
“Maar Rik, dit lijntje is te recht
en dit te krom.”
En toen zei ik:
“Ach juf, vandaag vind ik schrijven stom.”