Met emmers en ladders zie je ze oprukken
In Goetsenhove om wat krieken te plukken
Die kinderen al van de Vermeerschkes uit Gent
De Vlaamse familie von Trap vol zangtalent
Je ziet ze klimmen en zonder ongelukken
Op bomen takken die zich gewillig bukken
Als is dit voor hun stammen eens amusement
Dat eindelijk iemand zich over hen ontfermt
Vruchten te rijp vallen op de grond aan stukken
Lijk noten die ener harmonie afdrukken
Waarin elkeen de mooie melodie herkent
Van het geluk uit dit natuurlijk spelmoment
Iets anders dan thuis doelloos te zitten nukken
Of met een gameboy erbij te liggen tukken
Daarbij kost dit fruit in de stad meer dan een cent
En hier levert het hen toch nog een compliment