Hoe zou het zijn als jij daar woonden?
Zou je dan zijn zoals je bent?
Zou je huilen, zou je denken
En wat zou je van het leven merken?
Een kind is als een roos
Het bloeit en het komt uit
Maar daar is het alleen maar haat
En lopen ze alleen op straat.
Elke dag weer vragen
Leef ik morgen nog?
Heb ik genoeg water?
Of word ik een oorlogshater?
Want kinderen zijn er kindsoldaat
Lopen met geweren
Morgen zijn ze er niet meer
Het doet pijn, het doet zeer
Deze plek, wordt het Midden-Oosten
Een plek ver van hier
Een ander land
Wat door soldaten wordt plat gebrand
Wij hebben hier alles
Een computer en een spel
Genoeg eten, en een baan
Wat hebben zij verkeerd gedaan?
Ze hebben het zo moeilijk
Kunnen wij niks doen?
Alles wat zij willen
Is een dikke zoen