hee kleine meid met je viool
ik ben je mama, jij mijn idool
met ijzeren wilskracht ga je maar door
je zingt ook al mee met een kinderpopkoor
ook aan het eind van de dag ben je heel sterk
dan maak je ook je viool huiswerk
zoet zwingende klanken
maar soms ook een krakend geheel
ik blijf naar je luisteren
je bent mij nooit teveel
en soms wanneer je heel moe bent
wanneer je klaagt dat die viool nooit went
dan mag je het heus een dag aan de kant leggen
lieve meid, zal het echt niet tegen je juf zeggen