Einde,
Wat is een afscheid meer dan een zinloos verlies,
wat betekend het woord nooit meer,
waar staat er een punt en wanneer een komma,
waar begon het en waar eindigt het?
Ik mis je zo,
hoeveel maal is dit gemis bezongen,
hoevelen hebben het uitgeschreeuwd
hoe ondraaglijk het gemis wel kan zijn?
En is het einde niet steeds een nieuw begin,
kan het ooit opnieuw zijn als ervoor of,
is alles erna wat rest een donkere gapende leegte,
wie en wat is vervangbaar?
Ergens heb ik sporen van mezelf gegrift,
in de hoop dat ze onuitwisbaar waren,
maar eens uit het zicht verdwenen,
resten er enkel de ruïnes van de herinneringen.
Ik was wie ik was voor jou en anderen,
meer had ik niet te geven,
veel meer had ik te verliezen,
wie is er nu de winnaar?
Het einde, de leegte, het niet zijn,
de stilte de echo van mezelf,
geen antwoorden meer,
geen weten, alleen missen,
het einde!
Lydia