Lief kipje,
Sinty zat heel relaxed te chillen,
Met een kopje in zijn hand.
Wat moeten wij nu weer kopen?
Voor deze pulcino figurant!
De sint besloot een stuk te gaan rijden,
En kwam uit in het bos.
‘Wat dat is knap lastig,
Voor deze sloddervos’.
Als eerste gaan we haar beschrijven,
En bedenken hoe ze is.
‘‘Nina is een echte CT-er,
En houd niet van geschiedenis.
Ja, deze chick hier in ons midden,
Is bijzonder en gestoord.
Met haar verf en haar haren,
Doet ze alles wat niet hoort.
Door haar grote waffel,
En door dat verenpak.
Is ze het allerstoerste kipje,
Op de hele kippentak’’.
En toen ontvlamde er een lampje,
Boven het hoofd van de sint.
Zo moeilijk is deze surprise
niet te maken,
Voor dit geinige wonderkind.
Hij kocht wat spullen bij de winkel,
In een echte ragazza shop.
Ik geef alvast een tipje van de sluier,
Vandaag geen choco, vla of drop.
De sint is er uitgekomen,
En is nu klaar met het beest.
Hij hoopt dat je hebt gelachen,
Terwijl je dit gedicht leest.
Deze sint probeert te rijmen,
En daarom maakt hij hier en daar een fout.
Maar ik hoop dat je door alles foutjes,
Nog altijd van de goedheiligman houdt.
‘Morgen weer lekker giechelen & huppelen,
Veelste vrolijk in het rond.
Wat zouden we toch moeten,
Als dit chickie niet bestond !?’
E ricordi di:
Sinterklaas is als liefde: je moet erin geloven, anders werkt het niet ;)
- Mijn sinterklaasgedicht bij surprise (kip ;))-