pietertje piet
die kleine deugniet
heeft weer aan de pepernoten gezeten
en voelt zich een beetje ziek
pietertje piet
zegt de sint
jij weet toch
dat je op de daken moet
foei kleine, grote jongen
maak mijn paard maar klaar
we gaan de kindjes
maar ook de kleinkindjes
blij maken
met snoep en speelgoed
maar sint toch
ik wil een paar uurtjes rusten
ik voel me niet zo goed
mag het niet voor een keertje
sint aub
nee pietertje piet
je had van de pepernoten
af moeten blijven
en nog zovele kindjes
die wachten op een klein cadeautje
we vertrekken nu
hebben nog een lange reis
voor de boeg
en als we terug zijn
krijg je even wat rust
pietertje piet
moet gehoorzamen
of hij wil of niet
en morgen...
ja morgen klopt hij aan
dit is het einde
van dit verhaal