Lieve Lianne en Jeroen,
Toch nog een kado zoals jullie zien
het heeft me niks gekost
Ja oke een paar centen misschien
en ben nu ook van een probleem verlost
Ik zat er toch wel mee in mijn maag
dat ik voor jullie niks had
Want ik mag jullie erg graag
en heb toch ook mooie laarzen gehad
Ik maar denken wat toch te geven
eigenlijk was het helemaal zo moeilijk niet
Heb er maar snel een gedicht bij geschreven
en dat is ook al bijna klaar zoals je ziet
Het weegt niet veel, en is niet groot
maar de betekenis mag er zijn
Het is een stukje hart wat ik heb ontbloot
omdat jullie mij altijd helpen, bij verdriet en pijn
Dat stukje hart waarin liefde zich verstopt
gegeven omdat ik van jullie hou, heel veel
Ik heb maar in een zakje gestopt
anders blijft het misschien niet heel
Ik wens jullie het allerbeste voor het nieuwe jaar
dat jullie nog maar lang samen mogen zijn
Jullie zijn een heel mooi paar
en nu moet ik gaan haasten om nog op tijd in oers te zijn!
Heel veel liefs van
Monique
Ik heb dit gedicht geschreven voor mijn zusje en haar vriend. Ze hebben het gekregen met sinterklaas. Ik had er een boterhambuiltje met zo'n hartjessnoepje bijgedaan...