Als in het kippenhok de kippen weer gaan dromen
en in zijn bed Jan het hoofd neer heeft gelegd
wordt bij het ledikantje een gedicht gezegd
van engelen die bij hem willen komen
Engelen die nimmer zullen schromen
te strijden voor wat goed is en oprecht
die monsters laten sterven in`t gevecht
en draken wordt door hen de moed ontnomen
Want moet een kind niet rustig kunnen slapen
van zorgen en van kinderangst bevrijdt
neem daarom nu je beren en je apen
zodat je morgen blij weer op kunt staan
als je gewekt wordt door het kraaien van de haan